Ons aanbod

 • Cavell

  4 beschikbaar

  De vroegere verpleegsterschool, die tot 2014 dienstdeed als studentenhuisvesting, verdwijnt en maakt plaats voor een driedelige cluster van nieuwbouwappartementen met een hedendaagse en tijdloze architectuur van De Gregorio & Partners. Het gebouw Cavell heeft 8 verdiepingen en omvat 38 appartementen (met 1, 2 en 3 slaapkamers) bovenop een ondergrondse parkeergarage en gelgen aan een gemeenschappelijke binnentuin.

  Ontdek
 • De_Blauwen_Oijvaert

  Niet beschikbaar

  De Blauwen Oijvaert is de historische naam van de brouwerij die hier vroeger stond. De 2 statige herenhuizen aan de Brusselsestraat worden gerenoveerd en er worden 9 appartementen en 2 commerciële ruimtes in ondergebracht. Achterin het nieuwe binnenplein komt een nieuwbouw met 9 appartementen. Het geheel komt te liggen aan de opengelegde Dijle en werd ontworpen door ConixRDBM Architects.

  Ontdek
 • Cohousing_BotaniCo

  Niet beschikbaar

  Op de site van de voormalige Stadsschool nr. 3 verrijst een cohousing-complex met 28 wooneenheden, gemeenschappelijke ruimten en een tuin. Alle eenheden zijn verkocht.

  Ontdek
 • Barton

  13 beschikbaar

  De vroegere verpleegsterschool, die tot 2014 dienstdeed als studentenhuisvesting, verdwijnt en maakt plaats voor een driedelige cluster van nieuwbouwappartementen met een hedendaagse en tijdloze architectuur van De Gregorio & Partners. Het gebouw Barton heeft 5 verdiepingen en omvat 22 appartementen (met 1, 2 en 3 slaapkamers)  bovenop een ondergrondse parkeergarage en gelegen aan een gemeenschappelijke binnentuin.

  Ontdek
 • Nightingale

  Niet beschikbaar

  De vroegere verpleegsterschool, die tot 2014 dienstdeed als studentenhuisvesting, verdwijnt en maakt plaats voor een driedelige cluster van nieuwbouwappartementen met een hedendaagse en tijdloze architectuur van De Gregorio & Partners. Het betreft de gebouwen Nightingale, Cavell en Barton, waarvan momenteel het gebouw Cavell en Barton in verkoop is.

  Ontdek
 • HistarUZ

  Niet beschikbaar

  In het voormalige 2de Anatomisch Theater en aanpalende Snijhuis aan de Minderbroedersstraat zal het museum HistarUZ worden ondergebracht.

  Ontdek
 • Welzijnstoren

  Niet beschikbaar

  Het torengebouw van de site blijft behouden en wordt verbouwd tot een welzijnstoren waar het UZ Leuven eerste- en tweedelijnsdiensten aanbiedt. De nieuwe invulling onderstreept de historische link met de vroegere zorggeschiedenis van de site. Ontwerpbureau 360 Architecten verzoent hier stedenbouw, architectuur, infrastructuur en landschap tot één werkveld.

  Ontdek
 • Podiumkunstensite

  Niet beschikbaar

  De bestaande torens van het Sint-Pietersziekenhuis zullen worden afgebroken. Langs de Brusselsestraat wordt culturele infrastructuur voorzien om de benedenstad verder te versterken. Ernaast huisvesten we een 80-tal woongelegenheden en enkele commerciële ruimtes, waaronder een supermarkt en horecagelegenheid. Het zwaar toegetakelde restant van het 19de eeuwse Gasthuis wordt gerestaureerd in zijn oorspronkelijke toestand en mee geïntegreerd in de aanpalende nieuwbouw. Voor het ontwerp tekent 360 Architecten.

  Ontdek
 • Fase_3A

  Niet beschikbaar

  Fase 3A omvat 9 eengezinswoningen en een 60-tal nieuwbouw appartementen bovenop een ondergrondse parkeergarage.

  Ontdek
 • Maison_Maisin

  Niet beschikbaar

  Het oude Instituut Maisin wordt omgebouwd tot een woonzorgcentrum met een 100-tal kamers en een 40-tal assistentiewoningen. De restauratie gebeurt met respect voor de unieke detaillering en vormgeving, inclusief kroonlijsten en trappenpartij. Het ontwerp is van de hand van De Gregorio & Partners.

  Ontdek
 • Fase_4A

  Niet beschikbaar

  Fase 4A omvat 5 eengezinswoningen en een 80-tal nieuwbouw appartementen.

  Ontdek
 • Maternity

  Niet beschikbaar

  De voormalige vleugel van de materniteit krijgt een gemengde invulling met enerzijds residentiële wooneenheden (80 lofts en appartementen) en anderzijds kantoren en winkelruimtes (gelijkvloers). 360 Architecten staat in voor het ontwerp van het gebouw met 6 verdiepingen.

  Ontdek