Over ons

Resiterra is een zeskoppige ploeg met jarenlange ervaring in binnenstedelijke projectontwikkeling. Onze visie? Elke ruimte zinvol invullen om een duidelijk zichtbare meerwaarde te creëren – het summum van kwaliteitsvolle stadsinbreiding.

Resiterra doet méér dan woongelegenheid scheppen. We werken projecten uit met visionaire partners. En besteden hierbij veel aandacht aan wooncomfort, sociale verwevenheid en duurzaamheid.

Onze projecten zijn niet alleen esthetisch en ecologisch verantwoord. Ze trekken ook een brede sociale mix aan en garanderen levenslang wonen met zorggerelateerde diensten binnen handbereik. Zo voorzien we woningen die zijn afgestemd op de behoeften van ouderen – inclusief hoogtechnologische systemen voor meer comfort, veiligheid en gemoedsrust.

Kwaliteitsvolle stadsinbreiding

De ziekenhuisfuncties op Hertogensite verhuizen van de binnenstad naar campus Gasthuisberg. Hierdoor komt de enorme site Sint-Pieter/Sint-Rafaël – een stiefmoederlijk behandeld niemandsland – vrij voor herontwikkeling.

Hertogensite kadert binnen een alomvattende visie voor de Benedenstad waarbij groene en blauwe aders – de Dijle-arm en de Aa – een titelrol krijgen. We gaan respectvol om met het erfgoed en het ziekenhuispatrimonium en ontwikkelen een duurzaam mobiliteitsmodel. We bouwen culturele infrastructuur uit en versterken het kernwinkelgebied. En we brengen een gevarieerd aanbod van eigentijds stedelijk wonen.

De site heeft vier -bijna evidente- pijlers:

  1. We leggen onze focus op zowel de openbare ruimte als op de gebouwen zelf. Want de sociale dynamiek primeert.
  2. We plaatsen (nieuwe en oude) stedelijke monumenten, unieke karaktertrekken van Leuven, centraal.
  3. We integreren de sites in het omringende stratenpatroon, en in de stad als geheel.
  4. We maken de Dijle open, en geven die een nieuwe bestemming: levensader van een uitgebreid stadspark.

Proactief

Dankzij onze proactieve houding zijn wij de strengste energiewetgeving voor, en wachten nieuwe reglementen niet af. Bovendien doen wij beter dan de opgelegde standaarden.

Maar comfort is meer dan een mooi ontwerp en doorgedreven isolatie: Resiterra wil echte woonwijken creëren, met zorggerelateerde diensten binnen handbereik. In samenwerking met UZ Leuven ontwikkelen wij het concept levenslang wonen, ofwel ouder worden in de stad. Onze woningen worden hiervoor non-stop aangepast aan de behoeften van hun (bejaarde) bewoners. En dankzij hoogtechnologische systemen (bijvoorbeeld valdetectie, of monitoring op afstand) vertaalt comfort zich ook in zekerheid.

Historische context

Onze uitdaging? Vernieuwing brengen in een historische context. Maar met onze vakkennis en ervaring bewijzen we dat het kan. Om het met de Leuvense stadskreet te zeggen: eeuwenoud, springlevend! Stap binnen in onze website, en neem een virtuele kijk in de ontwikkelingen. Een staalkaart van ons kunnen, en misschien uw toekomst in deze boeiende stad?

Resiterra nv
Minderbroedersstraat 12
3000 Leuven

Tel: 016 29 30 22
info@resiterra.be
www.resiterra.be